De geschiedenis van Antens

Trots op ons verleden.

wij gaan al
Bij Antens & Rijsbosch zijn we trots op onze geschiedenis. Vele jaren hard werken hebben geresulteerd in een bedrijf dat een prachtig pakket aan machines mag vertegenwoordigen. Wij nemen jullie dan ook even graag mee terug in de tijd.
terug naar

Smederij Rijsbosch-Staes

Smederij wed. Rijsbosch-Staes werd opgericht.

1863

Emiel Rijsbosch

Na de Tweede Wereldoorlog heeft Dhr. Emiel Rijsbosch de smederij in handen gekregen. Hij heeft deze smederij omgebouwd tot een mechanisch bedrijf met winkel. Hier werden tractoren en werktuigen van het merk Lanz Bulldog verkocht in Nederland en België.

1945

De overname

21 jaar later werd Lanz Bulldog overgenomen door John Deere. Emiel Rijsbosch is daarmee doorgegaan tot hij in het centrum van het dorp niet meer kon uitbreiden. Hij was destijds al 63 jaar oud.

1963

Druk van bovenaf

Onder druk van John Deer moest Emiel het bedrijf uitbreiden en opvolging zoeken buiten de dorpskern. Aan de rand van het dorp zat een mechanisatie / constructiebedrijf, namelijk A. Antens. Dit bedrijf werd opgestart in 1978 met en had een werkplaats van 10 bij 12 meter.

1978

De samenwerking

In 1980 komen Dhr. Antens en Dhr. Rijsbosch met elkaar in contact. Binnen de 2 maanden zijn ze samen verder gegaan onder de naam Rijsbosch BV. Deze naam werd gehandhaafd omdat die al sinds 1963 bekend was en al enige naamsbekendheid had. Het bedrijf breidde zich uit en er werd meer personeel aangenomen.

1980

Eerste show

De aankondiging van de show.

De eerste opendeurdag van Antens.

1980

De overname 2.0

In het jaar 1982 werd Dhr. Rijsbosch 65 jaar. Hij vond het allemaal wel goed geweest, en besloot om zijn aandelen in het bedrijf te verkopen aan Dhr. Antens. Daarna ging alles snel.

1982

De vernieuwing

De oude werkplaatsen worden afgebroken en een geheel nieuwe werkplaats en opslagloods worden gebouwd. In 1994 zouden deze gebouwen klaar zijn. Intussen werken er vijf monteurs, twee magazijnmedewerkers, één vertegenwoordiger en administratieve medewerkers.

1993

Aankoop grond

In december 1999 werd het terrein van de naaste buurman bijgekocht. Dit biedt nog meer mogelijkheden voor de uitbreiding. Inmiddels heeft ook de nieuwe lichting zich aangemeld en hiermee is de continuïteit gewaarborgd.

1999

Export naar USA

Medio 2003 is de export van gebruikte machines naar de VS goed op gang gekomen. 

2003

Bouw opslagloods

Vanwege de groeiende verkoop in tweedehands machines wordt gestart met het bouwen van een loods voor de opslag van deze machines.

2005
en...

Antens & Rijsbosch blijven groeien. Elke dag de beste persoonlijke service aanbieden; daar doen wij het voor. Wij zijn enorm trots op het klantenbestand dat wij hebben opgebouwd door de jaren heen.

Contactgegevens Baarle

Contactgegevens Brecht

© LMB Antens BVBA & Rijsbosch BV