trots op ons verleden.

Bij Antens & Rijsbosch zijn we trots op onze geschiedenis. Vele jaren hard werken hebben geresulteerd in een bedrijf dat een prachtig pakket aan machines mag vertegenwoordigen. Wij nemen jullie dan ook even graag mee terug in de tijd.

terug naar vroeger.

smederij rijsbosch staes

Smederij wed. Rijsbosch-Staes werd opgericht.

1863

1945

emiel rijsbosch

Na de Tweede Wereldoorlog heeft Dhr. Emiel Rijsbosch de smederij in handen gekregen. Hij heeft deze smederij omgebouwd tot een mechanisch bedrijf met winkel. Hier werden tractoren en werktuigen van het merk Lanz Bulldog verkocht in Nederland en België.

de overname

21 jaar later werd Lanz Bulldog overgenomen door John Deere. Emiel Rijsbosch is daarmee doorgegaan tot hij in het centrum van het dorp niet meer kon uitbreiden. Hij was destijds al 63 jaar oud.

1963

1978

druk van bovenaf

Onder druk van John Deere moest Emiel het bedrijf uitbreiden en opvolging zoeken buiten de dorpskern. Aan de rand van het dorp zat een mechanisatie / constructiebedrijf, namelijk A. Antens. Dit bedrijf werd opgestart in 1978 met en had een werkplaats van 10 bij 12 meter.

Jaan en bart

1978

1980

de samenwerking

In 1980 komen Dhr. Antens en Dhr. Rijsbosch met elkaar in contact. Binnen de 2 maanden zijn ze samen verder gegaan onder de naam Rijsbosch BV. Deze naam werd gehandhaafd omdat die al sinds 1963 bekend was en al enige naamsbekendheid had. Het bedrijf breidde zich uit en er werd meer personeel aangenomen.

de eerste show

De aankondiging van onze eerste opendeurdag dag.

En de opendeurdag zelf.

1980

1980

de eerste fronthef

de overname 2.0

In het jaar 1982 werd Dhr. Rijsbosch 65 jaar. Hij vond het allemaal wel goed geweest, en besloot om zijn aandelen in het bedrijf te verkopen aan Dhr. Antens. Daarna ging alles snel.

1982

1982

bart en toon antens

Antens Rijsbosch Geschiedenis

het kantoor in de huiskamer

1984

1986

3 nieuwe tractoren, klaar voor aflevering

de vernieuwing

De oude werkplaatsen worden afgebroken en een geheel nieuwe werkplaats en opslagloods worden gebouwd. In 1994 zouden deze gebouwen klaar zijn. Intussen werken er vijf monteurs, twee magazijnmedewerkers, één vertegenwoordiger en administratieve medewerkers.

1986

1993

Nieuwe 6810 hakselaar klaar voor aflevering

aankopen grond

In december 1999 werd het terrein van de naaste buurman bijgekocht. Dit biedt nog meer mogelijkheden voor de uitbreiding. Inmiddels heeft ook de nieuwe lichting zich aangemeld en hiermee is de continuïteit gewaarborgd.

1999

1999

slopen gebouwen op aangekochte grond

export machines naar de USA

2003

2005

bouw opslagloods

Vanwege de groeiende verkoop in tweedehands machines wordt gestart met het bouwen van een loods voor de opslag van deze machines.

klaar voor de toekomst.

Antens & Rijsbosch blijven groeien. Elke dag de beste persoonlijke service aanbieden; daar doen wij het voor. Wij zijn enorm trots op het klantenbestand dat wij hebben opgebouwd door de jaren heen.

Contactgegevens Baarle-Hertog | baarle nassau

Contactgegevens Brecht

© LMB Antens BVBA // Rijsbosch bv

De website van Antens gebruikt functionele cookies. Deze functionele cookies zijn alleen maar nodig om de website goed te laten functioneren.